Musikklærer’n

- Podkast om musikkundervisning i grunnskolen

Hva skjer når en nokså fersk lærer og en med 30 års praksis kommer sammen for å diskutere musikkundervisning i grunnskolen? Oppstår det interessante rom i møtet mellom det nye, ferske og det velprøvde?

I denne podkasten deler vi både konkrete tips og praksisnære refleksjoner som opptar oss som står i musikkrommet til daglig.
Podkasten er laget av Åshild Bergill Hagen og Eldar Skjørten. Åshild var ferdig med utdannelsen våren 2019. Eldar har jobbet som musikklærer siden 1990, i tillegg til mye annet. For tiden er Åshild vikar for Eldar på Eiksmarka skole.

NYHET:  Høsten 2020 dobler vi frekvensen, til en episode ca. hver annen uke.

Vi vil gjerne ha dine kommentarer!

Det kan være noe du tenker på når du hører en episode, dine tips innen temaet eller ris & ros. Du kan kommentere på siden til hver episode (se nedenfor) eller når vi poster episoden på Facebook.com/musikkpedagogikk.

Du hører oss på:

Du kan også høre podkasten på støttesiden for hver episode nedenfor, og der finner du lenker og annet vi snakker om.

podkast Musikklærer'n

Alle tilgjengelige episoder:

Fagfornyelsen, del 2 – det er sammenhengen som gjelder (Ep.10)

Det er klart for en ny sesong av Musikklærer’n – podkasten for og med musikklærere. I sesongåpningen får vi besøk av Ingeborg Lunde Vestad, professor i pedagogikk og leder av gruppen som skrev musikkplanen i Fagfornyelsen.

LES MER...

Fagfornyelsen, del 1 – gjest: Ingeborg Lunde Vestad (Ep.9)

Det er klart for en ny sesong av Musikklærer’n – podkasten for og med musikklærere. I sesongåpningen får vi besøk av Ingeborg Lunde Vestad, professor i pedagogikk og leder av gruppen som skrev musikkplanen i Fagfornyelsen.

LES MER...

Sesong 1, Ep. 8 – Det året det var så bratt…?

Hva lærte vi av korona og hjemmeskole? Hvordan var det å bli musikklærer for første gang? Hva skal til? Åshild og Eldar reflekterer og oppsummerer. Det er tid for sommeravslutning i Musikklærer’n!

LES MER...

Sesong 1, Ep. 7 – Hjemmeskole – gjester: Arne Haugen og Ingrid Velle

Koronatider og stengte skoler sendte norske lærere brått ut i en ny situasjon med hjemmeskole. Kreativiteten har blomstret og mange har lært seg nye verktøy.

LES MER...

Sesong 1, Ep. 6 – Klasseledelse – gjest: Sissel Holten

I denne episoden snakker vi med Sissel Holten om klasseledelse, – med fokus på relasjonsbygging i oppstarten av en time. Sissel er Marte Meo-veileder og har holdt kurs for hundrevis av lærere og skoleledere. Gjennom mange år med filming av lærere har hun sett hvor viktig relasjonsbygging i oppstarten er for utfallet av resten av timen.

LES MER...

Sesong 1, Ep. 5 – Gitarundervisning i grunnskolen

I femte episode av podkasten Musikklærer’n går vi rett på musikken – med gitar! Mange skoler bruker gitar som et viktig instrument, og vi får tro det blir enda flere under fagfornyelsens fokus. I tillegg har vi noen små tips og vi skal høre hvilken by som har Norges beste kaffe!

LES MER...

Sesong 1, Ep. 4 – Lærerrollen på konsert

Rett før jul er mange lærere travelt opptatte med julekonserter sammen med elevene. I fjerde episode av “Musikklærer’n” tenker vi derfor litt høyt om lærerrollen før, under og etter en konsert. I tillegg får du et par konkrete tips til noen hyggelige musikkaktiviteter rett før jul. “Gamlisen” gir en justert vri på gammelt nytt (slik at det funker godt i klassen) og “ferskingen” gir deg et Instagram-tips med ferske videoer!

LES MER...

Sesong 1, Ep. 3 – Komponering (og litt jul)

Denne tredje episoden handler om komponering. Du får noen småtips, og så forteller vi litt om noen av mulighetene som alle lærere har gratis tilgang til gjennom Veslefrikk (1.-7. trinn) og U-trykk (8.-10. trinn). Til slutt gir vi en noen tips i Ferskingen og Gamlisens Julebattle – små tips om sanger og samspill til bruk i førjulstiden, som alle lærere snart er i gang med å planlegge!

LES MER...

Sesong 1, Ep. 2 – Sang

Denne episoden handler om sang. Trenger vi egentlig å varme opp? Og finnes det tips for å å elevene til å synge rent? Åshild er utdannet sangpedagog og har mange gode tips, mens også Eldar bidrar med noen av sine erfaringer.

LES MER...

Sesong 1, Ep. 1 – Skolestart

Skolestart er tema for denne aller første episoden av Musikklærer’n. Det blir både praktiske tips og noen tanker elevenes forutsetninger på begynnelsen av skoleåret.

LES MER...