Artikler om musikkfaget

Musisere

Digital didaktikk

Komponere

Grunnleggende ferdigheter

Lytte

Annet

Vurdering

Ordliste

Kvalitetsmodellen

Kvalitetsmodellen er utviklet spesielt som en help for å vurdere utøvende og skapende elevarbeid, i tillegg til at den er en hjelp i elevenes egenvurdering og i den faglige dialogen.

LES MER...

Opprett en YouTube-kanal

YouTube er en flott ressurs for undervisningen. Du får enda mye mer igjen hvis du oppretter en egen kanal. Her ser du hvordan!

LES MER...

Veslefrikk – gratis materiell

– Nasjonal satsing på komponering med barn. Er du lærer og vil la elevene komponere musikk? Veslefrikk gir deg blant annet: Veslefrikkmetoden – en hjelp til å komme i gang, både for nybegynnere og for deg som har holdt på en stund. Du finner videoer som er tilrettelagt for bruk med elevene. Eksempler på hvordan andre […]

LES MER...

Hvordan bruke grafisk notasjon?

Dette er den andre av to artikler om grafisk notasjon. Her ser vi på noen tips til hvordan det kan brukes i komponering, lytting og samspill.

LES MER...

Hva er god innsats?

Vi ønsker gjerne at elevene skal vise god innsats, men hva er det? Denne plakaten kan være utgangspunkt for refleksjon med elevene.

LES MER...

Kunsten å lytte

Er lytting en passiv handling som alle kan? Eller en ferdighet man kan utvikle? Hva er stillhet? Inge Eidsvåg har reflektert omkring kunsten å lytte og jeg har fått lov til å publisere tankene hans her.

LES MER...

Musikk til trøst

Musikk kan bidra til både å lindre, gi håp og avløse sorg i tunge stunder. Noen ganger må skolen bidra til det. Her er noen musikkforslag.

LES MER...

Grafisk notasjon

Grafisk notasjon er et flott verktøy i musikkundervisningen, som støtte til musisering, komponering og lytting. Det kan brukes på alle nivåer, fra en enkel og intuitiv notasjon til avansert analyse. Denne artikkelen gir noen innfallsvinkler og eksempler.

LES MER...

Lær rytmer med rytmekort

Tekst leses ikke som enkeltbokstaver, men som ordbilder – grupper av bokstaver som danner meningsfulle ord. Slik er det også med noter. Derfor kan rytmekort være et godt læremiddel.

LES MER...

Venstrehendte elever i gitarundervisningen

Mange ledd skal peke i riktig retning. Samtidig må vi lytte, holde takten og kanskje til og med synge en sang? Det er ikke rart om armer og fingre stokker seg litt for en nybegynner på gitar. Hva da med elever som er venstrehendte i tillegg?

LES MER...