Artikler om musikkfaget

Midlertidig samleside for:

Fagfornyelsen

Over litt tid vil fagartikler og undervisningsopplegg bli oppdatert i henhold til fagfornyelsen. Enn så lenge finner du en samleside med oppdaterte artikler her. (Mange av de tidligere artiklene er fremdeles like relevante som før.)

Fagfornyelsen - banner

Hør også podkasten:

Musikklærer'n

Hva skjer når en nyutdannet musikklærer og en med 30 års praksis kommer sammen for å diskutere musikkundervisning? Oppstår det interessante rom i møtet mellom det nye, ferske og det velprøvde?

Musisere

Digital didaktikk

Komponere

Grunnleggende ferdigheter

Lytte

Annet

Vurdering

Ordliste

Kreativitet i koronatider:

Hjemmeskole

Her finner du tips til aktiviteter for musikkundervisning i tiden med hjemmeskole. Siden er laget i samarbeid med Skapia.

Glade barn foran datamaskin

Fagfornyelsen, del 2 – det er sammenhengen som gjelder (Ep.10)

Det er klart for en ny sesong av Musikklærer’n – podkasten for og med musikklærere. I sesongåpningen får vi besøk av Ingeborg Lunde Vestad, professor i pedagogikk og leder av gruppen som skrev musikkplanen i Fagfornyelsen.

LES MER...

Fagfornyelsen, del 1 – gjest: Ingeborg Lunde Vestad (Ep.9)

Det er klart for en ny sesong av Musikklærer’n – podkasten for og med musikklærere. I sesongåpningen får vi besøk av Ingeborg Lunde Vestad, professor i pedagogikk og leder av gruppen som skrev musikkplanen i Fagfornyelsen.

LES MER...

Alle kan tenke kreativt • WORKSHOP/KURS/WEBINAR

For å lykkes i verden i dag og forme morgendagen må elevene bruke det kreative potensialet sitt og lære å uttrykke seg på nye og innovative måter.

LES MER...

Overordnet del: Verdier i musikkfaget

Det hjelper ikke om det faglig nivåer er godt hvis verdiene er på kollisjonskurs med mandatet. Så: hva innebærer planens verdier for musikkfaget?

LES MER...

Overordnet del: Dobbelt hensyn

I beskrivelsen av overordnet del av læreplanen snakkes det om et dobbelt hensyn. En selvfølgelighet ved første blikk, men så gir det mening. Ikke minst for musikklæreren.

LES MER...

Sesong 1, Ep. 8 – Det året det var så bratt…?

Hva lærte vi av korona og hjemmeskole? Hvordan var det å bli musikklærer for første gang? Hva skal til? Åshild og Eldar reflekterer og oppsummerer. Det er tid for sommeravslutning i Musikklærer’n!

LES MER...

Skolene åpnes igjen – hva skjer nå?

12. mars ble noen av de beste verktøyene vi hadde for å skape gode læringsarenaer vesentlig redusert. Nå åpner skolene, og spørsmålet er: Hva skjer nå?

LES MER...

Lag egen ringetone med GarageBand eller Soundtrap

Å la elevene lage egne ringetoner funker fint – både for nybegynnere og for de som har laget mye musikk før. Kreativiteten har ingen grenser!

LES MER...

Tips om Soundtrap

Mange lærere og elever bruker nå Soundtrap i hjemmeskolen. Det kan være en god idé, men så dukker det opp noen utfordringer. Her er noen tips – usortert og litt etter innfallsmetoden.

LES MER...

Bli med på forskning om hjemmeskole

Vil du delta i et forskingsprosjekt med å gi elevene dine en skoleoppgave der de skriver om hjemmeskolen sin og hvordan de jobber med lesing og skriving? Det er enkelt, bidrar til å utvikle mer kunnskap – og kanskje får du et spennende innblikk i elevenes verden.

LES MER...