Blogg

eldar

Velkommen til bloggen!

Innlegg her skiller seg litt fra andre artikler på Musikkpedagogikk.no ved at de kan være utformet som:

  • korte innspill som er "skutt fra hofta"
  • opplevelser fra hverdagene som lærer
  • eller rett og slett meninger om mangt

Bloggen er mer personlig og litt løsere i formen enn de andre sidene. Faglige artikler finner du under Musikkfaget i toppmenyen.

Om musikk og steingjerder

I går brukte jeg mitt favorittsitat igjen. I dag måtte jeg tenke litt over om jeg virkelig mener det. Dermed fant jeg ut hva som kan være likheten mellom musikk, steingjerder – og livet for øvrig.

LES MER...

Dette vil jeg bli bedre på (1)

Udir ønsker at overordnet del skal skal bli mer brukt i planlegging av undervisning. Jeg tror det er lurt og har sett litt på hva jeg vil bli bedre på.

LES MER...

Skolene åpnes igjen – hva skjer nå?

12. mars ble noen av de beste verktøyene vi hadde for å skape gode læringsarenaer vesentlig redusert. Nå åpner skolene, og spørsmålet er: Hva skjer nå?

LES MER...

Eksamen – høringen nærmer seg

Høringsfristen for forslaget om eksamen i praktiske og estetiske fag er utsatt til 21. april. Men det nærmer seg. Debatten ble avbrutt av koronakrisen – nå haster det med å ta den opp igjen.

LES MER...

Vil eksamen skade musikkfaget?

Noen mener at vi står overfor en historisk mulighet til å heve statusen til estetiske fag. Er det et luftslott? Kan det samtidig gjøre varig og ubotelig skade? Vil eksamen skade musikkfaget?

LES MER...

Eksamen: Hva er prøvd ut? Og hva er foreslått?

I disse dager diskuterer vi om det er lurt å innføre eksamen i praktiske og estetiske fag. Saken er på høring og vi må svare. Men hva er egentlig prøvd ut og hva er foreslått?

LES MER...

Eksamen i musikk – en god ide?

Regjeringen har sendt nye eksamensordninger ut på høring. Eksamen i musikk er et av forslagene. Er det en god ide?

LES MER...

Hva er problemet?

Noen ganger blir jeg litt trett av meg selv. Jeg tar stilling til en sak og tenker «A». Men så snart jeg oppdager at mitt standpunkt («A») er det samme som de fleste andre mener, så får jeg nesten umiddelbart et behov for å vurdere om «B» er en bedre ide. Hva er problemet?

LES MER...

Ja, vi ELSKER – repetisjon!

Noen utfordringer gjentar seg ofte når elever skaper musikk. Litt enkelt sagt: for lite repetisjon og for mye repetisjon… Disse henger ofte sammen.

LES MER...

Hva gir mer sang i skolen? (Del 2)

Å rope høyt mens man lukker øynene kan være en god strategi, – f.eks. for å bade i iskaldt vann. Men det er ikke sikkert det funker like bra for å redde sangen og estetiske fagområder. Debatten om sang i skolen har blusset opp igjen – heldigvis! Men hva er fakta? Og hvor er de kritiske spørsmålene?

LES MER...