skip to Main Content

Om bloggen

Innleggene her er mer personlig og litt løsere i formen enn artikler du finner under Musikkfaget. De kan være “skutt fra hofta”, kanskje knyttet til en aktuell debatt og noen ganger en personlig tanke helt “off topic”.

Forhåpentligvis finner du likevel både tips, tanker og spørsmål av interesse.

Eldar Titter Fram Bak En Vegg - Smiler

Mine siste blogginnlegg

grønt landskap med gamle steingjerder, en elgitar svever i lufta

Om musikken om ti år og steingjerder

Vi vil ikke at musikken, om ti år, skal låte som i dag. Eller? Hva betyr det for musikkundervisningen? Og hva er likheten mellom musikk og steingjerder?
fargeblyanter og fargede blyantspissere

Dette vil jeg bli bedre på med Fagfornyelsen

Udir ønsker at overordnet del skal skal bli mer brukt i planlegging av undervisning. Jeg tror det er lurt og har sett litt på hva jeg vil bli bedre på.
Tekst: hva skjer nå? med pil framover og bakover

Skolene åpnes igjen – hva skjer nå?

12. mars ble noen av de beste verktøyene vi hadde for å skape gode læringsarenaer vesentlig redusert. Nå åpner skolene, og spørsmålet er: Hva skjer nå?
Nedtelling fra ti til to

Eksamen – høringen nærmer seg

Høringsfristen for forslaget om eksamen i praktiske og estetiske fag er utsatt til 21. april. Debatten ble avbrutt - nå haster det med å ta den opp igjen.
gammeldags klasserom med ordet eksamen skrevet på tavla

Vil eksamen skade musikkfaget?

Noen mener at vi står overfor en historisk mulighet til å heve statusen til estetiske fag. Er det et luftslott? Kan det samtidig gjøre varig og ubotelig skade? Vil eksamen skade musikkfaget?
Noter og teksten: Eksamen i musikk? Hva er foreslått?

Eksamen: Hva er prøvd ut? Og hva er foreslått?

I disse dager diskuterer vi om det er lurt å innføre eksamen i praktiske og estetiske fag. Saken er på høring, men hva er egentlig foreslått?
flytdiagram med mye tekst - leder til ja eller nei til eksamen - humoristisk ment

Eksamen i musikk – en god ide?

Regjeringen har sendt nye eksamensordninger ut på høring. Eksamen i musikk er et av forslagene og debatten går. Er eksamen en god ide?
brikker som symboliserer mennesker - plassert en alene og resten i en gruppe

Hva er problemet?

Noen ganger blir jeg litt trett av meg selv. For når jeg oppdager at mitt standpunkt er det samme som de fleste andres, så vil jeg snu. Hva er problemet?
Skjermbilde fra videoen på siden - viser mange tegnede hoder - ulike farger, men ellers like - repetisjon

Ja, vi ELSKER – repetisjon!

Noen utfordringer gjentar seg ofte når elever skaper musikk. Litt enkelt sagt: for lite repetisjon og for mye repetisjon... Disse henger ofte sammen.
skolebarn synger - sett fra siden

Hva gir mer sang i skolen? (Del 2)

Debatten om sang i skolen har blusset opp igjen - heldigvis! Kritikken har rast i sosiale medier. Men hva er fakta? Og hvor er de kritiske spørsmålene?
jente synger med lukkede øyne - utstråler sangglede

Slutt å rope på sang – SYNG! (Del 1)

Det skrives mye om at sangen blir fjernet fra skolen, og mange roper høyt i «kor» om hvor viktig sang er for mennesker. Er det skivebom?
hånd med copyright-symbol og kahoot-logo

Kahoot Challenge!

Klar for en utfordring? Erstatt din neste "forelesning" med å gi elevene dine en morsom utfordring - en Kahoot Challenge!
Handlekurv
Back To Top
Search