Blogg

eldar

Velkommen til bloggen!

Innlegg her skiller seg litt fra andre artikler på Musikkpedagogikk.no ved at de kan være utformet som:

  • korte innspill som er "skutt fra hofta"
  • opplevelser fra hverdagene som lærer
  • eller rett og slett meninger om mangt

Bloggen er mer personlig og litt løsere i formen enn de andre sidene. Faglige artikler finner du under Musikkfaget i toppmenyen.

Kahoot Challenge!

Klar for en utfordring? OK? Da er min utfordring til deg å erstatte din neste “forelesning” med å gi elevene dine en morsom utfordring.

LES MER...

BlimE – og få sangen på plass!

BlimE har fått et godt fotfeste på barnetrinnet. Men når kjente artister synger er det ikke alltid stemmeleiet passer like godt for barna. Her er er et godt tips for å få sangen til å fungere for barnestemmer.

LES MER...

Tips: “Smakebitkonsert”

Vi har hatt “smakebitkonsert” med foreldre og elever, – og smakebiter fra musikktimene (både sanger og litt andre ting). Det ble en litt annerledes konsert og veldig vellykket. Les om noen av våre “suksessfaktorer”.

LES MER...

Keynote – mer enn bare presentasjoner

Keynote har lenge vært mitt foretrukne verktøy for å lage presentasjoner. Det startet en gang i 2006 med at jeg trengte en eller annen funksjon som den gang ikke fantes i PowerPoint. Siden har jeg egentlig ikke sett meg tilbake og jeg bruker Keynote også til andre formål enn bare presentasjoner.

LES MER...

Smarte Tips & Triks (“KidsMeet”)

Du kjenner kanskje til konseptet med TeachMeet? I dag arrangerte jeg en “kidsmeet” med elever på Eiksmarka skole. Det fristet til gjentakelse!

LES MER...

To av mine favoritter

Et av mine favorittemner i undervisningen handler om følgende to spørsmål: Hva er musikk? Hva er lyd? De to henger sammen og mye handler om å hente fram elevenes egne refleksjoner og pirre nysgjerrigheten. Det er kjempegøy!

LES MER...

Scenius vs. Genius

Hvor god må man være? Er det sant at en gruppe ikke er sterkere enn det svakeste ledd? Eller at to hoder tenker bedre enn ett? Finnes det en kollektiv kompetanse? Og hvor kommer genier fra?

LES MER...

Hvordan påvirker musikk stemning i film?

I dag kom jeg over et tips på sosiale medier: Hvordan påvirker musikk stemning i en film? Danske Stephan Lausten har laget en fin videoserie.

LES MER...

ADE-treff i Stockholm

Denne helgen har jeg vært på et Nordisk ADE-treff i Stockholm. Det er bare en ting å si: Erfaringsdeling er «gull» i jakten på inspirasjon og utvikling!

LES MER...

Forsinket lyd – om å spille på iPad og andre nettbrett

Apper for å skape musikk på iPad/iPhone utgjør en vesentlig andel alle salg i App Store. Hvorfor skjer ikke det samme i Google Play og Microsoft Store? Er det sant at iPad er vesentlig bedre til å spille “live” musikk på enn nettbrett fra andre leverandører? Dette innlegget handler om latency

LES MER...