Blogg

eldar

Velkommen til bloggen!

Innlegg her skiller seg litt fra andre artikler på Musikkpedagogikk.no ved at de kan være utformet som:

  • korte innspill som er "skutt fra hofta"
  • opplevelser fra hverdagene som lærer
  • eller rett og slett meninger om mangt

Bloggen er mer personlig og litt løsere i formen enn de andre sidene. Faglige artikler finner du under Musikkfaget i toppmenyen.

Hva er problemet?

Noen ganger blir jeg litt trett av meg selv. Jeg tar stilling til en sak og tenker «A». Men så snart jeg oppdager at mitt standpunkt («A») er det samme som de fleste andre mener, så får jeg nesten umiddelbart et behov for å vurdere om «B» er en bedre ide. Hva er problemet?

LES MER...

Ja, vi ELSKER – repetisjon!

Noen utfordringer gjentar seg ofte når elever skaper musikk. Litt enkelt sagt: for lite repetisjon og for mye repetisjon… Disse henger ofte sammen.

LES MER...

Hva gir mer sang i skolen? (Del 2)

Å rope høyt mens man lukker øynene kan være en god strategi, – f.eks. for å bade i iskaldt vann. Men det er ikke sikkert det funker like bra for å redde sangen og estetiske fagområder. Debatten om sang i skolen har blusset opp igjen – heldigvis! Men hva er fakta? Og hvor er de kritiske spørsmålene?

LES MER...

Slutt å rope på sang – SYNG!

Da er vi i gang igjen, med overskrifter om at sangen blir fjernet fra skolen. Forrige gang var det fra læreplanens overordnede del og nå er det fra norskfaget. Mange roper høyt i «kor» om hvor viktig sang er for mennesker. Men er det skivebom?

LES MER...

Kahoot Challenge!

Klar for en utfordring? OK? Da er min utfordring til deg å erstatte din neste “forelesning” med å gi elevene dine en morsom utfordring.

LES MER...

BlimE – og få sangen på plass!

BlimE har fått et godt fotfeste på barnetrinnet. Men når kjente artister synger er det ikke alltid stemmeleiet passer like godt for barna. Her er er et godt tips for å få sangen til å fungere for barnestemmer.

LES MER...

Tips: “Smakebitkonsert”

Vi har hatt “smakebitkonsert” med foreldre og elever, – og smakebiter fra musikktimene (både sanger og litt andre ting). Det ble en litt annerledes konsert og veldig vellykket. Les om noen av våre “suksessfaktorer”.

LES MER...

Keynote – mer enn bare presentasjoner

Keynote har lenge vært mitt foretrukne verktøy for å lage presentasjoner. Det startet en gang i 2006 med at jeg trengte en eller annen funksjon som den gang ikke fantes i PowerPoint. Siden har jeg egentlig ikke sett meg tilbake og jeg bruker Keynote også til andre formål enn bare presentasjoner.

LES MER...

Smarte Tips & Triks (“KidsMeet”)

Du kjenner kanskje til konseptet med TeachMeet? I dag arrangerte jeg en “kidsmeet” med elever på Eiksmarka skole. Det fristet til gjentakelse!

LES MER...

To av mine favoritter

Et av mine favorittemner i undervisningen handler om følgende to spørsmål: Hva er musikk? Hva er lyd? De to henger sammen og mye handler om å hente fram elevenes egne refleksjoner og pirre nysgjerrigheten. Det er kjempegøy!

LES MER...