Blogg

eldar

Velkommen til bloggen!

Innlegg her skiller seg litt fra andre artikler på Musikkpedagogikk.no ved at de kan være utformet som:

  • korte innspill som er "skutt fra hofta"
  • opplevelser fra hverdagene som lærer
  • eller rett og slett meninger om mangt

Bloggen er mer personlig og litt løsere i formen enn de andre sidene. Faglige artikler finner du under Musikkfaget i toppmenyen.

To av mine favoritter

Et av mine favorittemner i undervisningen handler om følgende to spørsmål: Hva er musikk? Hva er lyd? De to henger sammen og mye handler om å hente fram elevenes egne refleksjoner og pirre nysgjerrigheten. Det er kjempegøy!

LES MER...

Scenius vs. Genius

Hvor god må man være? Er det sant at en gruppe ikke er sterkere enn det svakeste ledd? Eller at to hoder tenker bedre enn ett? Finnes det en kollektiv kompetanse? Og hvor kommer genier fra?

LES MER...

Hvordan påvirker musikk stemning i film?

I dag kom jeg over et tips på sosiale medier: Hvordan påvirker musikk stemning i en film? Danske Stephan Lausten har laget en fin videoserie.

LES MER...

ADE-treff i Stockholm

Denne helgen har jeg vært på et Nordisk ADE-treff i Stockholm. Det er bare en ting å si: Erfaringsdeling er «gull» i jakten på inspirasjon og utvikling!

LES MER...

Forsinket lyd – om å spille på iPad og andre nettbrett

Apper for å skape musikk på iPad/iPhone utgjør en vesentlig andel alle salg i App Store. Hvorfor skjer ikke det samme i Google Play og Microsoft Store? Er det sant at iPad er vesentlig bedre til å spille «live» musikk på enn nettbrett fra andre leverandører? Dette innlegget handler om latency

LES MER...

Bloom – en felle for musikkfaget?

Da Kunnskapsløftet var ferdig begynte arbeidet med å lage kjennetegn på måloppnåelse. Det var en utfordrende jobb, særlig i begynnelsen. Da er det heller ikke rart at man lette etter strukturer som kunne forenkle prosessen. Mange fant fram Blooms taksonomi.

LES MER...