Skip to content

Hva er god innsats?

Vi ønsker gjerne at elevene skal vise god innsats, men hva er det? Denne populære plakaten kan brukes til refleksjon og som en påminnelse i timen. Revidert versjon!
Tekst: God innsats + smiley

Revidert versjon!

Innsats er ikke en del av den formelle fagvurderingen i skolen. Likevel er det absolutt relevant å snakke med elevene om dette, for innsatsen påvirker selvfølgelig læring og utvikling.

Både i muntlig og skriftlig underveisvurdering vil kommentarer om innsats kunne peke på veien videre for eleven, men det må konkretiseres. For mange er innsats er et nokså uklart begrep. Hva menes? Vi trenger å reflektere med elevene om hva det betyr i ulike situasjoner.

Hva er god innsats?

Jeg har valgt å bruke en plakat som henger lett tilgjengelig på musikkrommet. Den er nokså generell, men danner utgangspunkt for en kort refleksjon nå og da om hva vi skal forvente av innsats i arbeidet. Punktene på plakaten tar ikke hensyn til om arbeidet skjer i plenum, gruppe eller om det er individuelt arbeid. Jeg har også droppet punkter som handler mer om orden og oppførsel.

Bildet nedenfor finnes også som en plakat du kan laste ned gratis (PDF), skrive ut og henge opp på din skole. Hvis du ikke har gjort det før, må du lage en gratis bruker og logge inn for å laste ned plakaten.

Last ned plakaten

Her kan du laste ned plakaten som PDF-fil.

  • Hvis du er logget inn: Knappen fører rett til siden for nedlasting.
  • Hvis du ikke er logget inn, men har en bruker her fra før: Logg inn her. Deretter går du tilbake til denne siden og klikker på knappen.
  • Hvis du ikke har en bruker fra før: Klikk her for å lage en gratis bruker. Deretter går du tilbake til denne siden og klikker på knappen.
Handlekurv
Back To Top
Search