Skip to content
MusTek Regionalt

Gjennom MusTek Regionalt ønsker vi å bidra med kompetansebygging, inspirasjon og erfaringsdeling. Dette blir konkrete “workshops”. Etter en felles innledning får deltakerne tid til å arbeide med et eller flere emner. Det kan for eksempel være:

  • lære seg et av verktøyene vi bruker på samlingen
  • idéutveksling om pedagogisk bruk på ulike nivåer
  • lage konkret materiell for undervisningen
  • bli kjent med andre for erfaringsdeling eller samarbeid

Hvor og når?

  • Oslo, 13. oktober 2014, kl. 9.30 – 16.00
    Quality Hotel Mastemyr
  • Trondheim, 27. oktober 2014, kl. 9.30 – 16.00
    Quality Hotel Augustin
  • Bergen, 10. november 2014, kl. 9.30 – 16.00
    Clarion Hotel Admiral
  • Stavanger, 10. april 2015, kl. 9.30 – 16.00
    Victoria Hotel
  • Ålesund, 17. april 2015, kl. 9.30 – 16.00
    First hotel Atlantica
  • Tromsø, 24. april 2015, kl. 9.30 – 16.00
    Hotel Radisson

Hvem passer dette for?

Samlingene passer for alle som underviser i musikk!

Du som har erfaring fra bruk av teknologi i undervisningen vil kunne få høre mer om hva andre har gjort og få idéer til hva som kan være ditt neste skritt. På samlingen vil du også kunne delta i å lage eller utveksle ting som er nyttige i undervisningen.

Vi regner med at du som er nybegynner stiller med nysgjerrighet og åpenhet. Hvis mange av de andre har gjort mer enn deg fra før, så blir dette en glimrende anledning til å lære og å høre om andres erfaringer. Det kan gi deg en “flying start”! Men da må du kanskje også tåle at enkelte ting kan fare litt raskt forbi. Øvelse gjør mester!

Vi tror uansett du vil gå hjem etter samlingen med ideer og tanker om hva du kan gjøre på det nivået du befinner deg!

Emner på samlingene:

Alle får en introduksjon til de tre emnene. Deretter velger du hvilke du vil jobbe videre med i løpet av dagen.

Kahoot

Lag spennende interaktive quizer som gjør repetisjon og oppsummering levende og morsomt. Da jeg begynte å bruke Kahoot i undervisningen fikk jeg kjenne på effekten av “gamification“. 

Du får en kort innføring og tilgang til en læringsvideo som viser hvordan du kommer i gang med grunnleggende funksjoner. Vi samarbeider om å lage quizer og deler med hverandre i nettverket.

Fungerer på alle enheter (PC, Mac, nettbrett, mobil). Kahoot er et gratis verktøy på nett.

Noteflight

Noteflight er et nettbasert program for å skrive noter. Grunnversjonen er gratis å bruke, men det er også mulig å kjøpe tilgang som gir mulighet for å opprette et rom der oppgaver deles ut og elevene kan få tilbakemeldinger rett i notene. Noteflight tilbyr på enkelte områder andre funksjoner enn de tradisjonelt store programmene for å skrive noter. Jeg tror du vil synes at det er spennende. Noteflight kan brukes på alle nivåer.

Fungerer på alle enheter (PC, Mac, nettbrett, mobil).

Kan elever lære noter ved å komponere?

I Norge har mange brukt noter relativt lite i grunnskolen, mye mindre enn i f.eks. USA, Australia og en del andre land. Det skyldes nok blant annet at vi ikke ønsker mer teori enn nødvendig inn i faget, mest mulig tid til praktisk arbeid, mens det krever mye trening å bli en funksjonell noteleser. MEN med digitale verktøy oppstår helt nye muligheter, ettersom enheten kan lese notene for eleven. Betyr det at man nå kan lære noter ved å komponere, være kreativt skapende? Får i så fall noter i grunnskolen en ny dimensjon?

iPad – mer enn bare apper?

For meg som musikkpedagog ble det et paradigmeskifte (ja, faktisk…) da jeg opplevde de nye mulighetene vi fikk ved bruk av iPad. App’ene er bare en del av dette.

Ser vi bredden i mulighetene? Undervisningen formes lett av verktøyene vi bruker, så hvordan kan vi sørge for å beholde styring over didaktikken selv?

Ta med egen iPad hvis du har. For fullt utbytte anbefales å ha tilgang til å kjøpe noen app’er i løpet av dagen.

Passet ingen av emnene over med dine ønsker?
På regionale samlinger prøve vi å bringe kompetanse som passer for deg og dine behov. Alle forstår at det ikke er mulig å dekke mange områder på en og samme dag, men basert på tilbakemeldinger vil vi undersøke hva vi kan klare. Si fra hva du ønsker i Facebook-gruppen, så ser vi om vi kan dekke noen av dine behov!

Vil du bidra?

Vi som arrangerer samlingene tar selvfølgelig ansvar for det faglige og praktiske på alle vis. Men regionale samlinger blir enda bedre med regionale erfaringer. Derfor håper vi snarest mulig kontakt med noen som vil dele en eller flere korte erfaringer på samlingen.

  • Har du brukt teknologi i musikkundervisningen?
  • Kanskje på en måte som du kan fortelle om til andre?
  • Eller kanskje er du bare fornøyd med noe utstyr eller programvare som skolen din har anskaffet og kan si akkurat det – som en anbefaling?
  • Noen har kanskje et elevprodukt vi andre kan få se eller høre, til inspirasjon?

Ta kontakt med Eldar, for en uforpliktende prat om hva ditt bidrag kunne være! Vi finner en form du er komfortabel med – et par minutters innlegg, eller jeg spør og du svarer, eller noe annet.

Handlekurv
Back To Top
Search