Skip to content

Alle skal ha det bra

Dette har jeg snakket mye med elevene om, og vi er helt enige - alle sammen. Et utmerket utgangspunkt for det meste.
Illustrasjon

Helt ærlig, det er jo virkelig ikke alltid ting går helt på skinner. Noen ganger trenger vi å overbevise elever om hvordan ting bør være. Det kan være uro i timen, – ting skjer og vi må ta den litt strenge oppdragerrollen. Da er det godt å ta utgangspunkt i noe alle kan enes om. Jeg har testet dette:

Vi vil jo at alle skal ha det bra…

Og det funker nesten overraskende bra, for dette er vi enige om! Så er det min oppgave å begrunne resten av det jeg har å si ut fra premisset om at alle skal ha det bra. Det er som regel lett. (Og skulle det være vrient, så bør jeg nok tenke over saken min en gang til først…)

Jeg opplever at elevene responderer godt når premisset for «hva som måtte komme» er noe vi enes om.

Prøv selv davel…

Forresten…det funker selvsagt ikke bare når ting er vanskelig, men også i positive sammenhenger, før idémyldring, når vi forbereder gruppearbeid m.m.

Kort sagt er en liten serie med løse tanker. Ikke alltid så viktig - bare helt enkelt … kort sagt

Handlekurv
Back To Top
Search