Skip to content

Smakebitkonsert!

Skolenes sangdag-dagen passet ikke helt for oss i år så i kveld arrangerte kollega Line Høsfloth og jeg et litt annerledes arrangement. Vi kalte det «smakebitkonsert». Det var en helt uformell musikkstund med foreldre og barn på 5. trinn, - og smakebiter fra musikktimene (både sanger og litt andre ting). Her er noen tanker om hvorfor denne konsertformen fungerte så fint.
jente synger med lukkede øyne - utstråler sangglede

1) Legg lista lavt.

Det er fint å være godt forberedt, men jaggu er det bra å kunne ta ting litt på hælen også, – leke litt, feile med et smil uten at alt alltid skal være perfekt. Jeg er glad i perfeksjonisme, men alt til sin tid. Vi har stålkontroll på det tekniske med lyd, projektor etc. (Ingen ting er mer drepen for stemningen enn å vente på tekniske problemer.) Men innholdet og presentasjonen kan vi leke med.

2) Få med publikum.

Elevene våre kunne ikke alle sangene utenat i kveld. Det lå i konseptet. Derfor satte vi opp tekster på projektor (noe vi aldri ville gjort på en vanlig konsert) og delte ut teksthefter til publikum. Dermed ble noen av sangene allsang.

3) Hold på det uformelle.

Foreldre er et supert publikum som er lett å få til å smile og le. Det smitter over på barna og tilbake til publikum igjen. Det er så klart fint om barna kan styre programmet selv, men de kan også bli litt preget av stundene alvor og sette an en annen stemning. (Kommer så klart an på barna.) Derfor velger vi voksne å lede smakebitkonserten selv, med løs snipp, humør og glimt i øyet.

4) Legg inn overraskelser – for alle!

Det er alltid fint å overraske publikum, men når heller ikke barna vet alt som skal skje oppstår det en spenning og lekenhet som kan være gull verd. (Det skal selvsagt oppleves trygt.) En av overraskelsene i kveld var at vi tok med en sang barna ikke visste at vi skulle synge. Dette var en av favorittene fra tidlig i høst og de syntes det var moro at det plutselig kom intro til en sang som vi ikke hadde sunget på lenge. Vi visste så klart at de kunne den.

Det var stor stemning og svært fornøyde barn og foreldre som forlot gymsalen i kveld, så jeg anbefaler deg å prøve en liten, uformell “smakebitkonsert”.

Handlekurv
Back To Top
Search