skip to Main Content


Gitar: Notasjon av gitargrep

Dette er en enkel oversikt som viser hvordan et gitargrep noteres. Dette er nyttig å vise elevene, for når de er kjent med dette går også innlæring av nye grep enklere.

Gitargrep for begynnere

En nedlastbar bildepakke med de mest brukte gitargrepene, – og en side med grep for begynnere og tips til deg som underviser. Spesielt de forenklede grepene er nyttige for å komme raskt i gang med å spille låter elevene liker.

Gratis noteark

Liker du å skrive noter for hånd? Her kan du laste ned ark med notelinjer i noen forskjellig varianter. Når du har lastet ned filen kan du skrive ut så mange eksemplarer du vil.

Gymnopedi nr. 1 – oppleve, utøve, lage

Et vakkert musikkstykke som er brukt i utallige filmer. Her får du musikken, noter og et opplegg som, med variasjoner, kan brukes fra 1. til 10. trinn.

Improvisere: Enkel melodi med form

Her øver vi på å improvisere små melodier med et komp. Det låter fint og i tillegg kan vi bruke de som utgangspunkt for å komponere. Vi tar utgangspunkt i en ferdig melodi som alle klarer å spille.

Improvisere: Melodi og enkelt gitarkomp

Lær to en-finger-grep på gitar og en rytmisk melodi. Så kan vi improvisere til det. Opplegget passer fint for elever (og lærere) som ikke har spilt gitar før.

Klosseleken

Hold takten for å bevege klossene riktig rundt i ringen. Dette gir gruppa god trening for puls og konsentrasjon og varianten med "klosse-eksamen" på stadige høyere nivå er et morsomt og spennende tillegg. Hvem blir klossmajor? En musikklek med mye moro!

Komposisjonslek: 8-rekke

En musikklek med flere bruksområder: improvisere rytmer i et enkelt system, gruppeimprovisasjon, oppvarming og trening i konsentrasjon og samspill - og så er det gøy!

Plakat: Hva er god innsats?

Vi ønsker gjerne at elevene skal vise god innsats, men hva betyr egentlig det? Denne populære plakaten er nå revidert. Last den ned og bruk den som utgangspunkt for refleksjon med elevene.

Plakat: Samarbeid i grupper

Det finnes mange teorier og praksiser om gruppearbeid. Denne plakaten tar ikke opp alle disse, men inneholder tips for et par av de utfordringene som går igjen ofte når elevene lukker døra til grupperommet.

Puls og rytme 1

To leker til musikalsk trening og variasjon: I DETEKTIV øver vi på konsentrasjon og å holde takten. I DIREKTE KANON hermer vi rytmer, men med en ekstra "twist".

Puls og rytme 2

To nye leker til musikalsk trening: I PULSSTAFETT trener vi på å holde en jevn takt i ulike taktarter. RYTMELOTTO er lotto med levende, rytmiske ”brikker”.
Close search
Handlekurv
Back To Top
Search