NYHETER

Velkommen

Jeg oppfordrer spesielt deg som har handlet i den gamle nettbutikken (før 2018) til å være oppmerksom på det som er annerledes i den nye. Nå er alt nettbasert, med alle de fordeler det innebærer. Fremdeles nyttig materiell til undervisningen, men nå som abonnement og enklere for alle!

Les mer om:

 • Abonnement på undervisningsopplegg
 • Artikler
 • Podkast
 • Kurs og foredrag
 • Prosjekter
 • Blogg

Hva skjer?

Betaling med faktura:

Er nå mulig! Det er betalingsløsningen Dibs Easy som sender ut faktura og håndterer evt. purringer o.l.

Online Opplæring:

Er kraftig forsinket av flere grunner, bl.a. at jeg jobber mye med videreutvikling av Veslefrikk og ungdomsprosjektet U-trykk.

Feil / Mangler?

Jeg blir veldig glad hvis du tar kontakt og melder fra. Legg gjerne med lenke til siden det gjelder.

Kjente problemer:
 • Feil med visning av "Relaterte produkter" - viser tilsynelatende litt tilfeldige opplegg.
 • Mobiltilpasning av sidene er ikke helt ferdig. På noen få sider kan avsnitt komme i feil rekkefølge når lest på mobil.
 • Mange undervisningsopplegg og samspill venter på å bli publisert.
 • En del artikler venter på å bli publisert.
 • Vask og forenkling av språket på sidene (Har du en time til overs?)
Eldar bak veggen

Hjemmeskole i koronatider

Jeg setter opp en side med noen tips til aktiviteter for musikkundervisningen. Målet er å bidra til den store dugnaden, samtidig som det aller meste av tiden går med til å utvikle gode tilbud gjennom Skapia. Varigheten på ordningen med hjemmeskole vil avgjøre om jeg legger opp mer innhold her etter hvert.

Podkast: Musikklærer'n

Sammen med kollega Åshild Bergill Hagen har jeg startet podkasten Musikklærer'n. Vi deler både konkrete tips og praksisnære refleksjoner som opptar oss som står i musikkrommet til daglig og tar sikte på å lage en episode ca. hver 4-5. uke.

Abonnement på undervisningsopplegg

Undervisningsoppleggene har vært "rosinen i pølsa" på Musikkpedagogikk.no, med nærmere 4.000 solgte opplegg siden oppstarten! Nå var det på tide å endre konseptet og vi går over til abonnement. Dette startet med 3 tanker: 1) Kunden skulle kunne få tilgang til ett og ett opplegg, altså uten å måtte få med en hel del som aldri blir brukt. Vi er jo forskjellige. 2) Man skulle få tilgang umiddelbart ved å laste ned oppleggene til sin egen maskin. Når du forbereder neste dags undervisning, og trenger et opplegg litt kjapt, hjelper det lite om det finnes et hefte i butikken som du kan få i posten noen dager senere. 3) Oppleggene skulle være velprøvd og ta hensyn til de små nyansene fra den praktiske hverdagen.

De samme tre prinsippene gjelder fremdeles: ett og ett opplegg, tilgang umiddelbart og velprøvd. Men heretter blir oppleggene liggende på nett. Du logger deg inn med datamaskin, nettbrett eller mobil - og har alltid tilgang. I tillegg vil nettbaserte opplegg bety at det er lettere å lage opplegg som også inneholder video og lyd og det er enkelt å revidere oppleggene. Det blir et bedre tilbud og samtidig enklere for meg å lage nye opplegg.

På forsiden kan du registrere deg som bruker. Det gjør du kun aller første gang, og deretter logger du med knappen øverst i høyre hjørne på siden. Som innlogget får du tilgang til noen gratis tilganger i tillegg til de du måtte velge å abonnere på.

Du som har handlet i den forrige nettbutikken må bare huske på at heretter dreier det seg om årsabonnement. Du får en e-post i god tid før abonnementet løper ut, slik at du kan fornye det hvis du ønsker.

Noen av undervisningsoppleggene fra det gamle nettstedet er overført og flere kommer. Heretter blir det lettere å lage nye opplegg, noe jeg håper du vil merke utover skoleåret.

Mange har bedt om mulighet for å bestille tilgang for flere lærere på skolen. Med den nye handle løsningen er dette mulig å sette opp. Kommer snart!

Artikler

Dette nettstedet skal også fortsette å levere stoff om musikkfaget. Noen av artiklene fra det gamle nettstedet er overført, mens andre var klare for utskifting og vil bli erstattet av nye. Jeg har flere ganger blitt spurt om å lage lærebok (noen av artiklene mine har også vært pensum i lærerutdanningen), men siden jeg har mye undervisning passer det meg bedre å skrive litt nå og da. Innimellom - når det passer. Så da blir det her. Send meg gjerne tips om ting du savner!

Online Opplæring

Da Musikkpedagogikk.no lanserte den første nettbutikken brøt vi opp læreverket. Det ble mulig å handle et og et opplegg og laste ned til maskinen umiddelbart. Det var ikke vanlig da. Nå gjør vi det det samme med kurs! Heldagskurs (med lang reisevei og lunsjbuffet) kan fremdeles være fint, men noen ganger er det mer nyttig å bare få en kort økt med akkurat det du trenger og der du har kursholder for deg selv. Det er det jeg kaller for ONLINE OPPLÆRING. Det er rimelig, praktisk, individuelt og ikke minst klimavennlig! Les mer og prøv en økt. Utover skoleåret kommer det flere moduler og emner. Jeg gleder meg!

Kurs og foredrag

Etter noen år med 20-30 kurs årlig, rundt i hele Norge, har jeg har trappet litt ned for å få tid til å utvikle Veslefrikk. Selv om mange kurs var fulltegnet, var det mye jobb å skaffe lokaler, ordne lunsj, håndtere påmeldinger, purre på forsinkede betalinger etc. Men det er fullt mulig å ta kontakt og jeg kommer gjerne på bestilling! Ta en titt på kursoversikten, så tror jeg du finner noe interessant. Noen ganger har naboskoler slått seg sammen og bestilt kurs, så mulighetene er mange...

Prosjekter

Det er spennende å kunne bidra med nasjonale prosjekter for å fremme musikkundervisning. Veslefrikk er det desidert største og det opptar mye av tiden min utenom undervisningen. Veslefrikkprisen 2018 er under forberedelse og det kan du lese mer om på Veslefrikks nettsider. MusTek - konferansene om praktisk bruk av teknologi i musikkundervisning ligger også mitt hjerte nært, og gjennom 2 nasjonale konferanser og 6 regionale samlinger har vi bidratt til en utvikling. Det kommer en ny nasjonal konferanse i februar 2018. Abonner på nyhetsbrevet for å få informasjon.

Blogg

Jeg har savnet et sted å skrive litt løsere om ting og tang - en blogg... Tidligere har jeg brukt sosiale medier, spesielt Facebooksiden til Musikkpedagogikk.no, til å beskrive små og store gleder i hverdagen som musikklærer. Noen av disse har blitt skrevet ned mellom timene på skolen og har gledet en del andre lærere. Men når tekstene blir litt lengre er det fint å ha et annet sted, der man lettere kan legge inn medieinnhold (utover bare en video om gangen). Derfor: BLOGG!