Musisere

Å musisere er et begrep som omfatter all utøvende aktivitet i faget, som å synge, spill på alle typer instrumenter og dans.

Klappeleker: Epic Patty Cake Song / I’ll Think of You

Det finnes mange klappeleker og -rytmer som er morsomme å gjøre i skolen. Noen med og noen uten sang til. Her er en som mine elever liker godt!

LES MER...

Hvordan bruke grafisk notasjon?

Dette er den andre av to artikler om grafisk notasjon. Her ser vi på noen tips til hvordan det kan brukes i komponering, lytting og samspill.

LES MER...

Grafisk notasjon

Grafisk notasjon er et flott verktøy i musikkundervisningen, som støtte til musisering, komponering og lytting. Det kan brukes på alle nivåer, fra en enkel og intuitiv notasjon til avansert analyse. Denne artikkelen gir noen innfallsvinkler og eksempler.

LES MER...

Lær rytmer med rytmekort

Tekst leses ikke som enkeltbokstaver, men som ordbilder – grupper av bokstaver som danner meningsfulle ord. Slik er det også med noter. Derfor kan rytmekort være et godt læremiddel.

LES MER...

Venstrehendte elever i gitarundervisningen

Mange ledd skal peke i riktig retning. Samtidig må vi lytte, holde takten og kanskje til og med synge en sang? Det er ikke rart om armer og fingre stokker seg litt for en nybegynner på gitar. Hva da med elever som er venstrehendte i tillegg?

LES MER...

Enkelt gitarspill

Her får du noen tips som kan være kjekt å ha i “verktøykassa” ved enkelt gitarspill på begynnernivå i grunnskolen. (Oppdatert versjon)

LES MER...

Noter – til nag eller nytte?

Kunnskapsløftet forutsetter at man skal bruke «ulike former for notasjon», men ingen av kompetansemålene presiserer dette til å lære noter. Er det nyttig å lære noter i grunnskolen?

LES MER...