fargeblyanter og teksten Fagfornyelsen

Fagfornyelsen

- midlertidig samleside

Jeg er i gang med å å justere dette nettstedet til den nye læreplanen, - fagfornyelsen. Artikler som er justert blir listet opp på denne siden.

Fagfornyelsen innebærer flere fordeler for musikkfaget. Følg med på disse sidene!
Lenker til fagfornyelsen:

Utdanningsdirektoratet: Læreplanverket. Oversiktsside med alt om læreplaner fra Udir.

Utdanningsdirektoratet: Overordnet del Udir ønsker at overordnet del brukes mer aktivt i planlegging av undervisning. Dette for å sikre at skolen ikke bare graver seg ned i detaljer, men handler i tråd med overordnede verdier. Det er en god idé, ikke minst for musikkfaget.

Utdanningsdirektoratet: Læreplan i musikk / Læreplan i musikk samisk Her kommer du direkte til henholdsvis læreplanen for musikkfaget og den samiske musikkplanen.

Utdanningsdirektoratet: Støttemateriell og kompetansepakker Her er det mye godt og grundig materiell, - anbefales!

 

 

 

fargeblyanter og teksten Fagfornyelsen

Artikler om fagfornyelsen på Musikkpedagogikk.no:

Jeg hører veldig gjerne fra deg dersom du har andre meninger, noe du er uenig i eller hvis du mener jeg overser noe viktig. Dialogen gjør oss til bedre lærere!

Overordnet del: Verdier i musikkfaget

Det hjelper ikke om det faglig nivåer er godt hvis verdiene er på kollisjonskurs med mandatet. Så: hva innebærer planens verdier for musikkfaget?

LES MER...

Overordnet del: Dobbelt hensyn

I beskrivelsen av overordnet del av læreplanen snakkes det om et dobbelt hensyn. En selvfølgelighet ved første blikk, men så gir det mening. Ikke minst for musikklæreren.

LES MER...