Digital didaktikk

Digital didaktikk i musikk handler om hvordan vi kan bruke digitale verktøy og tjenester til å utøve og skape musikk, men også til å forsterke læring på andre områder. Det å synge, spille akustiske instrumenter, lytte og skape har fremdeles en hovedrolle, - i seg selv og i kombinasjon med digitale enheter. 

Se også Online Opplæring, som kan handle om både didaktikk og verktøykompetanse.

iPad i undervisningen

Jeg har god erfaring med bruk av iPad i undervisningen og lager derfor en egen seksjon for dette. Ta gjerne en titt også hvis du ikke har tilgang til iPad, så får du et innblikk i noen av mulighetene. Og her har jeg skrevet om hvorfor jeg landet på akkurat iPad for musikkundervisningen.
Les mer...

50 måter å bruke Book Creator i klasserommet

Book Creator er et supert verktøy for å lage e-bøker og kan brukes av elever helt ned på 1. trinn. Samtidig viser vel denne boka at elevene ikke “vokser ut av” Book Creator når de blir eldre. Her har teamet bak appen samlet 50 tips fra lærere.

LES MER...

Opprett en YouTube-kanal

YouTube er en flott ressurs for undervisningen. Du får enda mye mer igjen hvis du oppretter en egen kanal. Her ser du hvordan!

LES MER...

Forsinket lyd – om å spille på iPad og andre nettbrett

Apper for å skape musikk på iPad/iPhone utgjør en vesentlig andel alle salg i App Store. Hvorfor skjer ikke det samme i Google Play og Microsoft Store? Er det sant at iPad er vesentlig bedre til å spille “live” musikk på enn nettbrett fra andre leverandører? Dette innlegget handler om latency

LES MER...