Hvordan kan vi legge til rette for komponering i musikkfaget? Komponere er et av tre hovedområder i faget og på dette kurset går vi gjennom ulike innfallsvinkler. Aktivitetene er tilpasset grunnskolens rammer med store elevgrupper.
Kurset vil gi deltakerne flere innfallsvinkler til hvordan elevene kan komponere, - fra å lage enkle melodier individuelt til lydkomposisjoner med store elevgrupper. Vi arbeider med de ulike delene av hovedområdet komponere i læreplanen, inkludert også improvisere og arrangere. Det legges stor vekt på praktiske aktiviteter som deltakerne kan bruke med egne elever.
Målet er å fylle dagen med konkrete tips - direkte fra skolehverdagen.
Målgruppe:
Alle som underviser i musikk i grunnskolen. Det kreves ingen spesielle ferdigheter eller forkunnskaper.
Det er også mulig å vinkle dette kurset mer inn mot deltakelse i Veslefrikk eller U-trykk. Dette er nasjonale mønstringer og konkurranser for elever på 1.-10. trinn. Les mer her.
Hvorfor ikke delta?
Veslefrikk (1.-7. trinn) og U-trykk (8.-10. trinn) fokuserer på utviklingen til alle deltakerne, ikke bare de "beste".
Alle får en faglig tilbakemelding fra komponister. Hva var bra? Og hva kan man tenke mer på en annen gang? Ved å delta år etter år skapes en læringsprosess, - med komponister på høyt nivå som mentorer.
Underveis i prosessen får dere mulighet til å spille elevenes musikk for en komponist som gir råd og veiledning til det videre arbeidet.
Mange lærere og elever har de siste årene grepet sjansen. Elevene blir inspirert og motivert - deltakelsen er høy - spenningen stor! Det er lav terskel for å delta, - for dette handler om læring.