Kalender og aktiviteter

På grunn av utvikling av Skapia arrangerer jeg for tiden ikke egne kurs, men det er likevel fullt mulig å bestille kurs. Se oversikten over alle kurs og foredrag eller ta kontakt for en prat.

Meld deg på nyhetsbrevet nederst på siden for å bli holdt oppdatert.

kalender ikon

2019:

Workshop: "God praksis for digital læring"  •  Kulturskoledagene 2019  •  Stjørdal

Eldar leder en workshop med følgende tema: "Før sa vi «Fremtiden er digital.» Så innså vi at «Fremtiden er nå.» Nå er slagordenes tid forbi og vi skal levere god praksis. For å få til dette er det tid for å samle trådene fra utallige forsøk, dele erfaringene vi sitter igjen med og videreutvikle disse til den beste praksis for bruk av digitale verktøy i læring. God utvikling blir til ved å kombinere det beste av detbestående med det beste av det nye, men hva er det beste av det nye? Dette skal vi bruke tre timer på å utvikle sammen ved hjelp av et styrt prosess for felles idéutvikling. På kurset forventes det at du bidrar med ideer, deltar i diskusjoner og er interessert i å reflektere over god praksis. Etterpå sitter du igjen med et sett idéer som er kvalitetssikret av gruppa i fellesskap."

"Lyden av verdensrommet" i Arendal

Arendals barnehager inviteres årlig til "Den Fantastiske Barnekunstfestivalen". I år deltar Eldar sammen med Skapia for å la barna skape lyder og musikk til verdensrommet.

Foredrag: Dybdelæring med multimodalitet for Utdanningsforbundet i Narvik

En utvidet versjon av foredraget Dybdelæring med multimodalitet, der deltakerne også får reflektere og diskutere. Foredraget holdes i regi av Utdanningsforbundet i Narvik.

Barnas Ultimadag

Musikk skapt av barn fra Bekkestua og Sinsen ble sendt inn til Veslefrikk våren 2019. Ultimas BUD-piloter, en gruppe barn fra 6-12 år, har valgt at akkurat disse stykkene skrives om og spilles av fire profesjonelle musikere på Barnas Ultimadag 15. september.

Art in education  •  28.-30. juli

"The sound of childhood" - presentasjon av Skapia på konferansen Art in Education i regi av Oslo Met og Kulturtanken.

Arendalsuka 2019

Eldar deltar sammen med Skapia på Arendalsuka 2019.

ADE Institute 2019 EMEIA  • Nederland

Eldar deltar på arrangement for Apple Distinguished Educators. Lukket arrangement med kurs, nettverking og samarbeid på tvers av land, skoleslag og fag. Deltakere fra EMEIA-regionen (Europe, Middle-East, India & Africa).

Skapia - fagsamling for lærere

Åpen fagsamling for lærere. Samlingen er perfekt for deg som vil bli kjent med komposisjonsprosjektene Veslefrikk (barn) eller U-trykk (ungdom). Les med på www.skapia.no.

Skapia - fagsamling for lærere

Lukket fagsamling for lærere som har finalister i Veslefrikk og U-trykk.

Prisvinnerkonsert: Veslefrikk og U-trykk

Nok en gang deles Veslefrikkprisen ut på en flott konsert der barn og NRK Kringkastingsorkestret spiller musikk som barna har komponert. Nytt av året er også utdeling av Årets U-trykk - en tilsvarende satsning for ungdomstrinnet. Konserten strømmes direkte på intenett. Se den gjerne sammen med elevene, som en fin avslutning på skoleuka! Les mer på www.skapia.no.

Jurymøter: Veslefrikk og U-trykk

Les mer på www.skapia.no.

Utstilling: Musikk til bilde (Eiksmarka skole)

Egentlig bare for elever, ansatte og foreldre på Eiksmarka skole, men vi tror den kan være inspirerende også for andre lærere som jobber med iPad i musikk og/eller kunst & håndverk. Ta kontakt om du har lyst til å komme innom. Se en smakebit fra en tidligere utstilling her.

Komponering med skolekorps

Ungdom i Seljord skolekorps skal holde konsert 16. juni og på programmet står "Sjøormsymfonien". Utfordringen er bare at ingen har skrevet dette musikkstykket enda. Hva gjør vi da? Jo, vi tar med oss Veslefrikkmetoden, en god porsjon kreativitet og pågangsmot, og så lager ungdommene musikken selv!

Kursdag: Motivasjon og vurdering for læring i kulturskolen

Eldar holder kursdag for ansatte i Sandefjord kulturskole.


2018:

Miniøyas jul, på Sentralen i Oslo

"Havlyd" i regi av Stiftelsen Veslefrikk.

Miniøyas jul, på Sentralen i Oslo

"Havlyd" i regi av Stiftelsen Veslefrikk.

ADE Nordic - samling i Stockholm

 

Foredrag: Motivasjon og vurdering for læring i kulturskolen

Eldar holder foredrag for ansatte i Oslo kulturskole.

Veslefrikk - fagsamling for lærere

Åpen fagsamling for lærere. Samlingen er perfekt for deg som vil bli kjent med komposisjonsprosjektet Veslefrikk.

Veslefrikkprisen 2018: Prisvinnerkonsert

Veslefrikkprisen 2018 deles ut av kunnskapsdepartementet i NRK Store Studio. Vinnernes musikk er blitt orkestrert for samspill mellom barna og Kringkastingsorkestret.

Jurymøte for Veslefrikkprisen 2018

Juryen for Veslefrikkprisen samles.

Veslefrikkprisen 2018: frist for innlevering

Se mer informasjon på Veslefrikks egne nettsider.

Utstilling: Musikk til bilde (Eiksmarka skole)

Egentlig bare for elever, ansatte og foreldre på Eiksmarka skole, men vi tror den kan være inspirerende også for andre lærere som jobber med iPad i musikk og/eller kunst & håndverk. Ta kontakt om du har lyst til å komme innom. Se en smakebit fra fjorårets utstilling her.

Kurs: Digitale verktøy (lukket kurs for PPU-studenter på Barratt Due)

8. - 9. februar: MusTek 2018 - konferansen om teknologi i musikkundervisning

Musikkpedagogikk.no er medarrangør og Eldar har hovedansvar for det faglige programmet. Les mer på www.mustek.no .

 


2017:

SETT-dagene • Lillestrøm

Eldar tar med en skoleklasse for å bidra med et musikkinnslag til åpningen av SETT-dagene 2017. Det blir iPader med div. apper, gitarer og sang. Vi gleder oss voldsomt! 🙂

Kurs: Vurdering i musikkfaget • Sogndal

En økt for lærerstudenter ved Høgskulen på Vestlandet, campus Sogndal. Vi jobber med vurdering i musikkfaget, med fokus på elevers utøvende og skapende aktiviteter. Les mer om kurset

Kurs: iPad i musikkundevisning • Sogndal

En økt for lærerstudenter ved Høgskulen på Vestlandet, campus Sogndal. Vi ser på ulike måter å bruke iPad i musikkundervisning. Les mer...

Kurs: Gruppeledelse i kulturskolen • Hadeland

Kurs for lærere ved Hadeland kulturskole. Dette er samling 1 av 3. Grete Helle Rasmussen holder samling nr. 2 etter jul, og Eldar har deretter samling nr. 3. Les mer i kurskatalogen.

TeachMeet for lærere i Bærumsskolen. (Eldar brenner etter å delta med tips som alle lærere kan bruke i juleforberedelsene!)

Kurs: Explain Everything

Lukket kurs for lærere i bruk av Explain Everything for iPad.

Eldar deltar på MusicTech Afternoon under Oslo Innovation Week

NRK Kringkastingsorkestret (KORK) spiller "Vårslepp i Fjellbygda" under Gloppen Musikkfest 2017. Dette var vinnerverket fra Veslefrikkprisen 2016.

Kurs: Komponering med Veslefrikkmetoden • Sandane

Kurs for lærere under Gloppen. Kontakt Gloppen Musikkfest ved Hanne B. Oftedal for mer informasjon.

Workshop: Pedagogisk bruk av video med iPad

Innspill til bruk av video i undervisningen med iPad som verktøy. Explain Everything, iMovie / Clips, bruk av grønnskjerm (green screen) m.m. Lukket workshop.

18.-21. juli  •  ADE Academy United Kingdom 2017

Eldar deltar på arrangement for Apple Distinguished Educators. Lukket arrangement med kurs, nettverking og samarbeid på tvers av land, skoleslag og fag. Eldar holder også en "Showcase" om barns komponering.

30. mai - 1. juni  •  Konferanse: Digital Technology in Arts Education • Bergen

Digital Technology in Arts Education (DTAE) er en internasjonal konferanse ved Høgskolen på Vestlandet, Bergen. Jeg holder en workshop om å la elevene komponere musikk til egne presentasjoner.

Veslefrikk: fagsamling for lærere

Lærerne til finalistene i Veslefrikkprisen inviteres til fagsamling og erfaringsdeling ved Den Norske Opera & Ballett.

Online konferanse: K12 Online - Unlocking Learning

Eldar er representert og deltar med innspill på konferansen K12 Online - Unlocking Learning, under tema "creativity". 

Veslefrikkprisen 2017: Prisvinnerkonsert

Veslefrikkprisen 2017 deles ut av kunnskapsdepartementet i NRK Store Studio. Vinnernes musikk er blitt orkestrert for samspill mellom barna og Kringkastingsorkestret. Kontinuerlige mindre arrangementer med vinnerklassen 20.-22. april - her skal det skapes opplevelser!

Jurymøte for Veslefrikkprisen 2017

Juryen for Veslefrikkprisen samles.

Veslefrikkprisen 2017: frist for innlevering

OPPDATERING: 1.912 barn fra hele Norge leverte inn 314 komposisjoner med til sammen nesten 10 timer musikk!

Utstilling: Musikk til bilde (Eiksmarka skole)

Jeg tar vanligvis ikke med saker fra undervisningen min i denne kalenderen, men: Musikk- og kunst og håndverklærere har gått sammen om å utvikle et tverrfaglig opplegg. Elever på 5. trinn lager bilder, komponerer musikk til og gjør faglige refleksjoner knyttet til hvordan disse passer sammen. OPPDATERING: Se en smakebit fra utstillingen her.

ADE - Festival of learning events

Vi er pr. i dag fire såkalt Apple Distinguished Educators i Norge. Denne dagen arrangerer vi, i samarbeid med Apple Norge, en samling for lærere som er liker å utforske bruk av iPad i undervisning. Det blir faglige innspill og en åpen teach-meet. Det gis også informasjon til de som kunne tenke seg å søke om å komme med i ADE-programmet.

Bærumskonferansen

Eldar tar med en gruppe elever og har et musikkinnslag på Bærumskonferansen