Følg oss:
twitter.jpg

Visste du at...?

Musikkpedagogikk.no gir deg mulighet til å handle ett og ett opplegg for musikktimene. Du laster ned det du vil ha - når du vil ha det - gjort på få minutter.

Flere brukere på skolen?

Kjøp tilgang for flere lærere på samme skole ved å velge dette i handlekurven. Dermed slipper skolen å kopiere i strid med Kopinor-avtalen.

Vi holder deg gjerne oppdatert om nyheter via nyhetsbrev, på Facebook eller Twitter. Enkelt og greit!


MUSISERE

Enkelt gitarspill

I denne artikkelen beskriver jeg noen tips som kan være kjekt å ha i "verktøykassa" ved gitarundervisning på begynnernivå i grunnskolen.

Les mer...

Noter - til nag eller nytte?

Kunnskapsløftet forutsetter at man skal bruke «ulike former for notasjon», men ingen av kompetansemålene presiserer dette til å lære noter. Er det nyttig å lære noter i grunnskolen?

Les mer...

Allmenn musikkundervisning (bokomtale)

Noen utfordringer kommer vi tilsynelatende aldri ordentlig i gang med å løse. de virker uhåndterlige. Eller de kan være som en løk, der du skreller av lag etter lag, for bare å støte på nye utfordringer.

Les mer...

Grafisk notasjon

Grafisk notasjon er et flott verktøy i musikkundervisningen, som støtte til musisering, komponering og lytting. Det kan brukes på alle nivåer, fra en enkel og intuitiv notasjon til avansert analyse. Denne artikkelen gir noen innfallsvinkler og eksempler.

Les mer...

Gitar for venstrehendte?

Mange ledd skal peke i riktig retning. Samtidig må vi lytte, holde takten og kanskje til og med synge en sang? Det er ikke rart om armer og fingre stokker seg litt for en nybegynnr på gitar. Hva da med en elev som er venstrehendt i tillegg?

Les mer...

Lær rytmer med rytmekort